Тренировки по йога

Йога на санскрит означава ЕДИНСТВО. Тази древна мъдрост ни помага да обединим тяло, ум и дух в хармонично и осъзнато цяло. Йогата ни учи да свързваме движението с нашето дишане, осъзнавайки тялото, емоциите и мислите си. Тя не само извайва фигурата, но успокоява ума и изостря нашата интуиция, прави ни по-осъзнати в настоящия момент, защото животът е именно тук и сега. Докоснете се до Вселената, намерете своята вътрешна сила и се обградете с любов!

За кого са предназначени йога тренировките?

Тренировките по йога са подходящи за начинаещи и напреднали от всички възрасти.

Как ни помага йогата?

Ако имате нужда от мотивация, за да правите йога всеки ден, ето няколко причини, които ще ви връщат редовно на йога постелката.

 1. Йога повишава гъвкавостта
  Това е добре известен факт. Но, за да развиете гъвкавост, е нужно да практикувате редовно. Така се създава мускулна памет, която задържа ефекта.
 2. Йога увеличава силата
  Йога не е само разтягане и прегъване. Тя култивира и завидно количество сила. Силата на мускулите е важна за предотвратяването на травми в ежедневието, за добрия имунитет и метаболизъм. 
 3. Йога укрепва имунитета
  Всяка форма на движение е добре дошла, за да се поддържа имунната система. Но благодарение на усукванията, огъванията назад, обърнатите пози и релаксацията в йога, тялото прекарва повече време в парасимпатиков режим на нервната система (отговаря за почивката и възстановяването) и по-малко в симпатиков режим (отговаря за реакцията “бий се или бягай”, която предизвиква стрес, възпаления и значително понижава имунитета).   
 4. Йога помага за по-доброто фокусиране
  Понеже след йога умът е по-тих и подреден, е много по-лесно да насочите вниманието си в желаната от вас посока.
 5. Йога премахва схващанията в гърба и кръста
  Като доста хора, може би и вие прекарвате голяма част от деня в седнало положение – на бюро или пред волана на автомобила. Седящата поза често натоварва гърба и кръста, свива гръдния кош, притискайки белите дробове и сърцето, и води до лошо настроение.
 6. Йога подобрява метаболизма
  Усукващите пози, усилието за коремните мускули и някои дихателни упражнения могат да имат фундаментален ефект върху добрата работа на храносмилателния тракт. Така ще помогнете на организма да усвоява и разпределя хранителните вещества много по-пълноценно, както и да се пречиства.  
 7. Йога запазва подвижността на гръбнака
  Раздвижването на гръбнака в различни направления подобрява кръвоснабдяването на тъканите около него. Както и циркулацията на синовиалната течност, която подхранва хрущялите и връзките на прешлените. Сутрин гръбнакът съдържа малко повече от тази течност, а вечер е по-компресиран и дехидратиран. Затова сутрин обикновено човек е малко по-висок отколкото вечер (можеш да измериш разликата). Също така, в йога се казва, че колкото по-гъвкъв е гръбнакът, толкова по-дълго може човек да запази здравето и младостта си!


Видео уроци

Видео уроците ще се покажат тук щом се абонирате.