Домашен фитнес

Circuit training

Един час пълноценен Фитнес по всяко време и на всяко място с вашия личен треньор – Димо

Както повечето тренировки във фитнеса, тази програма се състои от три различни раздела, концентрирани за горните мускулни групи, долните и задни части, и коремната област. Всеки едни раздел от тренировката представлява circuit training, чрез който получавате оптимално натоварване за издръжливост и оформяне на мускулните групи като същевременно извършвате необходимото кардио натоварване с цел изгаряне на мазнини или поети калории. Доказано е че стила circuit training е най-ефективния начин за изгаряне на максимален брой калории за определен времеви интервал, като по същото време повишава аеробната издръжливост и оформя тялото. Този метод не е ефективен за натрупване на мускулна сила и маса, а се стреми към повишаване на цялостната издръжливост на тялото и изгаряне на излишните мазнини. Целта е да се поддържа завишен пулс през цялото време на тренировката до необходимото за изгаряне на мазнини ниво, но същевременно се избягват ненужни натоварвания.

Интензивността на натоварването може да се коригира чрез използване на по-малки или по-големи гири. Това несъмнено ще ви улесни за да можете да регулирате тренировката съобразно собственото си ниво на издръжливост, което е важна част от здравословното поведение на всеки желаещ да подобри фигурата си чрез спортни занимания. Тази тренировка е изключително адаптивна и всеки може да прецени оптималната тежест и брой повторения.

Тази „извън фитнес”, но всъщност Фитнес тренировка наистина се различава от скучните и монотонни посещения във фитнес залата защото Ви кара да се концентрирате върху себе си за 1 час чрез извършване на различни серии от упражнения, за които постоянно променяте насоката на концентрация на усилията си от една част на друга, осигурявайки достатъчно разнообразие за да не се отегчите лесно. Тук няма да се наложи да изчаквате някой да приключи с ползването на даден уред, нито да се притеснявате че някой ви чака да се „натренирате” или ви гледа „колко сте зле”. Затворения цикъл на метода circuit training, а именно включването на кардиото в самата тренировка за издръжливост ще съкрати необходимото време за една пълна тренировка във фитнеса на половина.
Спестете от времето си, нервите си и силите си, но си осигурете строен, здрав и сексапилен силует!

Вашият коментар